wat is shiatsu

Shiatsu is een effectieve manuele therapievorm die, net als acupunctuur, gebaseerd is op de eeuwenoude oosterse geneeskunde.

Shiatsu gaat over balans. De eerste stap is je bewust worden van je lichaam en voelen wat er speelt. Samen gaan we aan de slag om dit te bereiken. In de hectiek van alledag of in een periode waarin je leven meer onder druk staat, is het vaak lastig om de tijd of de ruimte te vinden om even stil te staan bij jezelf. Als lichamelijke of geestelijke druk maar lang genoeg aanhoudt, veroorzaakt dit een gevoel van stress, pijn of ongemak. Negeer je dit te lang, dan ontstaan vanuit deze toestand gezondheidsklachten zoals bijvoorbeeld rugklachten, burn-outklachten of slapeloosheid.

Ik zoek naar plaatsen waar de energie niet goed doorstroomt. Door strekkingen, rotaties en druk uit te oefenen op specifieke acupunctuurpunten met mijn duimen en handen kan de natuurlijke lichaamsenergie zich herstellen.
Shiatsu stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam en vitaliseert en ontspant lichaam en geest.

Een goede energiebalans zorgt er ook voor dat je weerbaarheid groter is. Invloeden van buitenaf krijgen minder snel vat op je en in die zin werkt Shiatsu preventief.

Iokai Shiatsu

De stijl die ik toepas is iokai Shiatsu. Iokai refereert aan de kwaliteiten van de Shiatsu-therapeut om niet alleen een behandeling te kunnen geven, maar om ook ziekte, het leven en de mens in zijn omgeving te begrijpen. Voor elke behandeling vindt daarom altijd een kort gesprek plaats.

Een behandeling bij Shiatsu praktijk ‘No Pressure’ in Amsterdam is altijd aangepast aan jouw persoonlijke situatie en is daardoor uniek.

aangesloten bij